Bledes: salut, sabor i arrel al Parc Agrari de Viladecans

Les bledes no només són boniques al camp, sinó que també són una verdura molt saludable i
versàtil a la cuina. Contenen vitamines (A, C i del grup B), minerals com el magnesi, el ferro, potassi i calci i una bona quantitat de fibra. Ajuden la digestió, reforcen el sistema immunitari i contribueixen a l’equilibri nutricional global.

A les tres edicions de la Jornada Viladecans 2030 hem volgut donar valor a les hortalisses de proximitat i al treball del pagesia. Aquesta III Edició hem regalat aquestes bledes cultivades pel Joan Amat, al Parc Agrari de Viladecans, a qui li agraïm el cultiu local i sostenible.

  • Tiges de bleda (ben netes i tallades en longituds manejables) Farina (quantitat suficient per arrebossar)
  • Ous
  • Oli suau per fregir
  • Sal fina
  • Mel
  1. Neteja bé les tiges de bleda i asseca-les una mica.
  2. Salpebra lleument les tiges.
  3. Passa-les per ou batut i després per farina (o pots fer l’orde contrari si vols que quedi més cruixent).
  4. Fregir en oli calent, fins que quedin daurades i cruixents.
  5. Escorre-les sobre paper absorbent per eliminar l’oli en excés.
  6. Just abans de servir, posa un raig de mel per sobre de les tiges (no cal molta, que sigui lleuger).
  7. Serveix calentes, idealment com a tapa o entrant.
Ves al contingut