Bledes: salut, sabor i arrel al Parc Agrari de Viladecans

Les bledes no només són boniques al camp, sinó que també són una verdura molt saludable i
versàtil a la cuina. Contenen vitamines (A, C i del grup B), minerals com el magnesi, el ferro, potassi i calci i una bona quantitat de fibra. Ajuden la digestió, reforcen el sistema immunitari i contribueixen a l’equilibri nutricional global.
A les tres edicions de la Jornada Viladecans 2030 hem volgut donar valor a les hortalisses de proximitat i al treball del pagesia. Aquesta III Edició hem regalat aquestes bledes cultivades pel Joan Amat, al Parc Agrari de Viladecans, a qui li agraïm el cultiu local i sostenible.
Recepta amb tija de bleda: tija arrebossada amb mel
Ingredients per a 4 persones:
- Tiges de bleda (ben netes i tallades en longituds manejables) Farina (quantitat suficient per arrebossar)
- Ous
- Oli suau per fregir
- Sal fina
- Mel

Preparació:
- Neteja bé les tiges de bleda i asseca-les una mica.
- Salpebra lleument les tiges.
- Passa-les per ou batut i després per farina (o pots fer l’orde contrari si vols que quedi més cruixent).
- Fregir en oli calent, fins que quedin daurades i cruixents.
- Escorre-les sobre paper absorbent per eliminar l’oli en excés.
- Just abans de servir, posa un raig de mel per sobre de les tiges (no cal molta, que sigui lleuger).
- Serveix calentes, idealment com a tapa o entrant.

